Η ατζέντα της ημέρας: Κακοκαιρία λόγω «ψυχρής λίμνης» – Χωρίς ενεργό μέτωπο ο Έβρος – Τριμερής με Κύπρο, Ισραήλ

Με αλλαγή του καιρού ξεκινάει η εβδομάδα καθώς «ψυχρή λίμνη» στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά γι' αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

1

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός

  • Τα έντονα φαινόμενα: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ σύμφωνα με το οποίο επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη (6/9)
  • Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν; Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.
  • Ποια είναι η αιτία της κακοκαιρίας; Αιτία για αυτή την επιδείνωση είναι η νοτιοδυτική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην ανώτερη ατμόσφαιρα από τα Βόρεια Βαλκάνια προς την χώρα μας και το Ιόνιο πέλαγος, όπου και αναμένεται να αποκοπεί από την γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία (ψυχρή λίμνη) και αργά κινούμενη αναμένεται να διατηρηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου.
2

Χωρίς ενεργό μέτωπο φωτιάς ο Έβρος μετά από 16 ημέρες

  • Χωρίς φωτιά ο Έβρος μετά από 16 ημέρες: Χωρίς ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς είναι από την Κυριακή ο Έβρος μετά από 16 ημέρες.
  • Ανυπολόγιστη η καταστροφή: Σύμφωνα με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Copernicus, προκύπτει  ότι η συνολική έκταση που κατέκαψε η πυρκαγιά ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα.
  • Σε εγρήγορση οι πυροσβεστικές δυνάμεις: Παρά την ύφεση και των δύο τελευταίων μετώπων και την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

«Σφαγή» στους Σπαρτιάτες με φόντο το κρατικό χρήμα

  • Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Κ. Φλώρος: Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία γνωστοποιεί ότι θέτει εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών έστειλε ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος. «Μετά τις άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” κ. Βασίλη Στίγκα, οι οποίες θίγουν βαθύτατα την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου, και για τις οποίες θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα, θέτω εαυτόν εκτός της Κ.Ο. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», αναφέρει.
  • Το κρατικό χρήμα: O Βασίλης Στίγκας έχει συνδέσει ευθέως τις πιέσεις που δέχεται από βουλευτές του για σύγκληση συνεδρίου του κόμματος με την προσπάθειά τους «να βάλουν χέρι» στην κρατική χρηματοδότηση, όπως είπε συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ υπαινίχθηκε ότι κάποιοι δέχονται πιέσεις για τις βουλευτικές αποζημιώσεις που λαμβάνουν.
  • Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Τρίτη: Ο κ.Στίγκας θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει στη διάθεσή του μετά τις καταγγελίες του για την ύπαρξη έκνομων δράσεων στους κόλπους του κόμματός του.
4

Το σχέδιο για τον εκσυχρονισμό του ΕΚΑΒ

  • Διασύνδεση με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών: Μία από τις σημαντικές τομές που θα επιφέρει ο εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ είναι η διασύνδεσή του με τα νοσοκομεία και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα ανταπόκρισης του ιατρικού προσωπικού στα περιστατικά.
  • Έρχονται προσλήψεις: Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 800 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 111 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στην Αττική.
  • Η κίνηση των ασθενοφόρων μέσω εφαρμογής: Τέλος, το ΕΚΑΒ αναμένεται να αποκτήσει ειδική εφαρμογή όπου θα φαίνεται σε πραγματικό χρόνο η ώρα αναμονής και άφιξης του ασθενοφόρου.
5

Στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός

  • Τριμερής στη Λευκωσία: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για την Κύπρο όπου σήμερα θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδoς-Κύπρου-Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.
  • Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Νετανιάχου: Στις 10.00 ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Στις 10.35 ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
  • Κοινές δηλώσεις: Μετά τις κατ’ιδίαν επαφές Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής και με το πέρας οι τρεις ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr