Ο Σπυρίδων Παπασπύρου σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή Λυκούργου Σταυράκου και με την πτυχιακή του, «Smoke in the Water», απέσπασε το βραβείο καλύτερης πτυχιακής ταινίας στο φεστιβάλ Δράμας το 2016. Σήμερα δουλεύει ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες και στη διαφήμιση. Το «Short Draft» είναι η τρίτη του μικρού μήκους ταινία.

Τι σας κινητοποιεί να γυρίσετε μια ταινία μικρού μήκους σήμερα;

Στην προσπάθεια να ερμηνεύσω την λέξη «σήμερα», βρίσκομαι αντιμέτωπος με τον χρόνο. Το «Short Draft» γράφτηκε πριν 10 χρόνια με άλλο τίτλο και γυρίστηκε μετά από 10 χρόνια με διαφορετικό τίτλο. Προσωπικά κάνω μία ταινία μικρού μήκους «σήμερα» για να ζήσω ξανά την υπέροχη διαδικασία της μετατροπής ενός κειμένου/σεναρίου σε εικόνα και ήχο, με τους συνεργάτες/συνδημιουργους με τους οποίους κάνω αυτό το ταξίδι μαζί.

Πώς βλέπετε το σύγχρονο ελληνικό σινεμά και τι θα θέλατε να δείτε περισσότερο να συμβαίνει;

Το Ελληνικό σινεμά έχει την ανάγκη να διαιρεθεί σε περισσότερα Genres. Πιστεύω ότι το Drama κυριαρχεί, ενώ υπάρχουν και άλλα είδη που κατά την γνώμη μου τα βλέπουμε να έρχονται σχεδόν πάντα από το εξωτερικό.

Μπορεί ένας νέος σκηνοθέτης να βιοποριστεί αποκλειστικά από τη σκηνοθεσία σήμερα στην Ελλάδα; Και αν όχι, θεωρείτε ότι αυτό είναι αποθαρρυντικό;

Στην Ελληνική κοινωνία και στο οικονομικό πλαίσιο το οποίο ζούμε, είναι δύσκολο να βιοποριστει κάνεις μέσω της σκηνοθεσίας αν δεν εμπλέκεται και με τον κόσμο του Marketing. Συνεπώς, χρειάζονται και άλλες ικανότητες πέραν της σκηνοθεσίας για να μπορέσει κάποιος να βιοποριστει. Παρόλα αυτά, δεν το βρίσκω αποθαρρυντικο μιας και, αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει και να μπει στο χορό να χορέψει, θα το κάνει γιατί το θέλει πολύ και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.