Ο εφοπλιστής, Γιάννης Καραγεώργης, με ανακοίνωσή του, παραδέχεται την επίθεση στον Σύμβουλο Έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργο Παπαχρήστο. Στην επιστολή του επισημαίνει ότι στην αντιπαράθεση ήταν μόνο αυτός και ο δημοσιογράφος, ενώ παρουσιάζεται ως θύμα επιχείρησης «δολοφονίας χαρακτήρα».

Με επιστολή του ο δικηγόρος του εφοπλιστή, δίνει για πρώτη φορά την δική του εκδοχή επί των γεγονότων. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει σύμφωνα με το Mega: «Αφού πρωτίστως απολογηθώ για το «μήνυμα», που στιγμιαία έστω εκπέμπεται, από τέτοιου είδους ενστικτώδεις αντιδράσεις, στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στο προσωπικό των εταιρειών μου, καθώς και σε όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν τόσα χρόνια».

«Η απεύθυνσή μου», όπως λέει ο εφοπλιστής «προς τον θιγέντα, και μόνον προς αυτόν, έγινε αποκλειστικά από εμένα, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή οιουδήποτε, χωρίς την ύπαρξη σωματοφυλάκων, που δήθεν οπλοφορούσαν, και φυσικά χωρίς την διατύπωση απειλών και τάχα οδηγιών σε τρίτους περί δήθεν δολοφονίας του».

Τέλος, προσθέτει: «Είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου, ενώπιον των αρμόδιων ελληνικών και αλλοδαπών Δικαστηρίων, για την ζημία που έχουμε υποστεί εγώ και οι επιχειρήσεις μου από τις εν λόγω παράνομες ενέργειες».

Η ανακοίνωση

«Είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τοποθετηθώ για το συμβάν, που έλαβε χώρα μεταξύ εμού και του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, δημοσιογράφου γνωστού Ομίλου Μ.Μ.Ε., αφού πρωτίστως απολογηθώ για το «μήνυμα», που στιγμιαία έστω εκπέμπεται, από τέτοιου είδους ενστικτώδεις αντιδράσεις, στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στο προσωπικό των εταιρειών μου, καθώς και σε όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν τόσα χρόνια, οι οποίοι γνωρίζουν ότι το εν λόγω συμβάν επ’ ουδενί δεν με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να απολογηθώ και στην οικογένεια του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, για ό, τι συνέβη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να τονίσω, ότι η απεύθυνσή μου, προς τον θιγέντα, και μόνον προς αυτόν, έγινε αποκλειστικά από εμένα, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή οιουδήποτε, χωρίς την ύπαρξη σωματοφυλάκων, που δήθεν οπλοφορούσαν, και φυσικά χωρίς την διατύπωση απειλών και τάχα οδηγιών σε τρίτους περί δήθεν δολοφονίας του.

«Απώλεια της ψυχραιμίας μου…»

Η εκ μέρους μου απώλεια της ψυχραιμίας μου, οφείλεται στην συνεχιζόμενη σε βάρος μου επίθεση, με συκοφαντικά στοιχεία, και στη διαρκή προσβολή της προσωπικότητάς μου, μέσω δημοσιευμάτων, που επιχειρούν να με εξοντώσουν, και να μου προκαλέσουν, όχι μόνον μία, «όλως ελαφρά, σωματική βλάβη», αλλά την ίδια την «δολοφονία της προσωπικότητάς μου».

Όσα προπετώς και ψευδώς έχουν διαδοθεί, εναντίον μου από τον κ. Γεώργιο Παπαχρήστου, στα οποία προστέθηκε και η χθεσινή αναφορά του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ότι δηλαδή δήθεν εκκρεμούσε αίτημα δικαστικής συνδρομής των Η.Π.Α., εναντίον μου, το οποίο, μάλιστα, όπως υπονοείται, μέσω παραδικαστικής δράσης δήθεν «ενταφιάστηκε» από την Κυβέρνηση, το έτος 2022, δεν προσβάλλουν μόνον εμένα, αλλά και το ίδιο το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Αγνοώ τους πραγματικούς λόγους που υποκρύπτονται πίσω από την διαρκή στοχοποίησή μου, από συγκεκριμένα κέντρα, πλέον όμως είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου, ενώπιον των αρμόδιων ελληνικών και αλλοδαπών Δικαστηρίων, για την ζημία που έχουμε υποστεί εγώ και οι επιχειρήσεις μου από τις εν λόγω παράνομες ενέργειες.

Θα ήθελα να τονίσω, ότι σέβομαι απόλυτα το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, όπως τουλάχιστον εγώ το αντιμετωπίζω ως λειτούργημα κατά την δραστηριοποίησή μου, ως ιδιοκτήτης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία χρηματοδοτώ, και πάντως όχι εγώ με αδιευκρίνιστα ή αδικαιολόγητα χρήματα, από παράνομες δραστηριότητες (όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος, κ. Γεώργιος Παπαχρήστου), με σκοπό την ακώλυτη άσκηση έγκυρης και έντιμης δημοσιογραφίας, η οποία δεν εμφορείται από τα ιδεώδη των δημοσιογραφικών «πιστολιών».

Τέλος, δεν θεωρώ ότι η Δημοκρατία και ο Τύπος, που έχουν επιζήσει μετά από πραγματικά δύσκολες συνθήκες στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύουν από έναν διαπληκτισμό μεταξύ δύο (2) και μόνο ιδιωτών. Ίσως κινδυνεύει περισσότερο από την στοχευμένη διασπορά συκοφαντικών ειδήσεων κατά ιδιωτών, επιχειρηματιών, πολιτικών και κυβερνήσεων».