Σε εξέλιξη η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τις πρόσφατες φωτιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Μητσοτάκης: Θεσμοθετείται evropass – Πρόστιμα και φυλάκιση ακόμα και για απλή αμέλεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε  στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης καθώς κα στο θέμα της πρόληψης και στον σχεδιασμό για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ότι θεσμοθετείται evrospass, όπως έγινε και στην περίπτωση της Εύβοιας. Παράλληλα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αύξηση σε πρόστιμα και φυλακίσεις για τις φωτιές ακόμη και για απλή αμέλεια

Φάμελλος: Αφήσατε τη χώρα αθωράκιστη, αναμένουμε λογοδοσία

«Η ελληνική Βουλή για ακόμα μία φορά δυστυχώς, όπως και το 2021, έρχεται μέσα σε μία εξελισσόμενη πρωτοφανή φυσική καταστροφή να συζητήσει για το θέμα των αγρο-δασικών πυρκαγιών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές.

Ο κ. Φάμελλος επέρριψε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για τις καταστροφές. «Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης δεν υπάρχει χώρος και χρόνος ούτε για δικαιολογίες ούτε για συγνώμη, και δυστυχώς οι νέες εξαγγελίες δεν είναι αξιόπιστες γιατί τις έχετε κάνει 2-3 φορές», σημείωσε ο κ. Φάμελλος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, για να προσθέσει: «Τώρα, εκ των υστέρων, θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε το πολιτικό κόστος, όμως δεν μπορείτε να εγγυηθείτε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Ανδρουλάκης: Ανεπάρκεια κι ανευθυνότητα στη πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών

Σε ευθεία κι αιχμηρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό , προχώρησε , από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος ΑλλαγήςΝίκος Ανδρουλάκης καταλογίζοντας την πλήρη ευθύνη για  ανεπάρκεια κι ανευθυνότητα στη πρόληψη και κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών και των έντονων προβλημάτων που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί «είναι τα αποκαλυπτήρια μιας κυβέρνησης αυξημένης αυταρέσκειας, αυξημένης αλαζονείας  και μηδενικής αποτελεσματικότητας. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες  μιας «οργανωμένης ανευθυνότητας» στη διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων του ελληνικού λαού».