Μέσα σε 67 μέρες, από την εκλογή τους την 25η Ιουνίου μέχρι σήμερα, το καύσιμο Κασιδιάρη φαίνεται πως τελείωσε στο «ντεπόζιτο» των Σπαρτιατών, αφού σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών από την Κοινοβουλευτική του ομάδα ενώ εμφανίστηκε μόνος στου στα έδρανα της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές.

Μια απουσία που σχολιάστηκε εντόνως από τον κ. Στίγκα. Ο ίδιος εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες, λέγοντας ότι οι απόντες βουλευτές καθοδηγούνται και ποδηγετούνται από ξένα εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που «παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη. Λίγες ώρες αργότερα και μιλώντας στο MEGA, κ. Στίγκας έκανε λόγο για «ολόκληρη συμμορία», η οποία βρίσκεται πίσω από την ανταρσία των «11» και όχι μόνο ο Κασιδιάρης και ότι «όλα γίνονται για τα λεφτά».

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους έκανε λόγο για «αφόρητη κατάσταση» στο κόμμα του καταγγέλλοντας ότι τα περί εκβιασμών, Κόζα Νόστρα και Δον Κορλεόνε, «τα εννοεί», θέτοντας μάλιστα και νομική διάσταση στο θέμα.

Μεγάλες φουρτούνες φαίνεται πως βρήκαν το ακροδεξιό κόμμα και τα δύσκολα δεν έχουν περάσει καθώς επίκειται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την στιγμή που οι «11» «Σπαρτιάτες» της Βουλής, επιτίθενται ευθέως στον Πρόεδρό τους, λέγοντας πως ο ίδιος εφαρμόζει μαφιόζικες τακτικές, με την επικοινωνία των δύο μερών παραπέμπει στην παιδική πρακτική «κάνω καθρεφτάκι».

Ολόκληρη η απάντηση των βουλευτών:

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.

Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.

Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας;

Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Ποιος ηγείται τελικά του Σπαρτιάτες;

Τα πόδια, λοιπόν, σηκώθηκαν να χτυπήσουν το κεφάλι. Να χτυπήσουν δηλαδή τον άνθρωπο που ηγήθηκε της προσπάθειας τους να μπουν στην Βουλή. Μια επιτυχημένη προσπάθεια.

Αυτό, όμως, θα ίσχυε αν το κεφάλι των Σπαρτιατών ήταν όντως ο κ. Στίγκας. Καθώς φαίνεται το πραγματικό κεφάλι ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ή μάλλον ένα από τα κεφάλια, αφού όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος, είναι πολλοί από πίσω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κασιδιάρης ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό «καύσιμο». Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Στίγκας ήταν αυτός που του απέδωσε αυτό τον όρο. Μετά την επιτυχία του κόμματός του στις εκλογές, έσπευσε να ευχαριστήσει τον Ηλία Κασιδιάρη «για τη σημαντική βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Μάλλον, ο Πρόεδρος των «Σπαρτιατών» εκτίμησε λάθος τον ρόλο που έπαιξε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ηταν η μηχανή; Το όχημα ολόκληρο; Πάντως σίγουρα δεν ήταν καύσιμο. Η πραγματικότητα αυτή έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά την στιγμή που ο Βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Φλώρος, χωρίς να ενημερώσει, εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Ακολούθησε το «άδειασμα» από πλευράς Στίγκα. «Οφείλω και εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των «Σπαρτιατών». Στη συνέχεια, εννέα από τους έντεκα συνολικά βουλευτές, υπέγραψαν δήλωση με την οποία καταδίκασαν τον πρόεδρο του κόμματος. Για το θέμα είχε προγραμματιστεί και συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία τελικά αναβλήθηκε, με τον Πρόεδρο του κόμματος να δηλώνει πως: «λύσαμε τις διαφορές», ενώ οι Σπαρτιάτες εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση, με την οποία υποστήριξαν και επίσημα την υποψηφιότητα Κασιδιάρη. Στη δήλωσή του στο Mega ο κ. Στίγκας ξεκαθάρισε πως με αυτή την ανακοίνωση έκλεισε ολοκληρωτικά τους λογαριασμούς του μαζί του.

Τα ρήγματα ανάμεσα στον κ. Στίγκα και τους «11» είναι βαθιά και προδικάζουν το τέλος του κόμματος. Στο ντεπόζιτο πλέον υπάρχουν μόνο αναθυμιάσεις από το «καύσιμο Κασιδιάρη».