Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 31 Αυγούστου για μια σειρά συνομιλιών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στο τραπέζι είναι το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης αλλά και οι σχέσεις των δύο χωρών με την Τουρκία.

Η Τζόρτζια Μελόνι εξέπληξε ευχάριστα τους Ευρωπαίους εταίρους της σε μια σειρά από θέματα, τα οποία αντιμετώπισε με πολιτικό ρεαλισμό και όχι με βάση το μεταφασιστικό παρελθόν της όπως πολλοί φοβόντουσαν, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ένα χρόνο περίπου πριν, όταν κέρδισε τις εκλογές, πολλοί στην ημεδαπή δεξιά και ακροδεξιά έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τη νίκη της, θέλοντας προφανώς να πάρουν κάτι από την δημοσιότητα γύρω από το όνομα της.

Δεν είναι ανάγκη να σας αναφέρω, τώρα ονόματα ή κόμματα, όλοι τούς ξέρετε, ακόμα ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού (καταδικασμένος για εγκληματικές ενέργειες) Ηλίας Κασιδιάρης.

Από όλους αυτούς μόνο ο τελευταίος κατάφερε να πλησιάσει την Ιταλίδα pop idol της ιταλικής πολιτικής και αυτό από… σπόντα.

Η τότε υποψήφια Βουλευτής με το κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη, Ιωάννα Καραδήμα βρέθηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Μελόνι και παρέδωσε συγχαρητήρια επιστολή του τότε έγκλειστου αρχηγού της στον Βουλευτή του κόμματος της Μελόνι, Πάολο Τρανκασίνι.

Μόνον που η Ιταλίδα πρωθυπουργός ούτε καν απάντησε στον Κασιδιάρη, τον αγνόησε πλήρως, ωσάν να μην υπήρχε, όπως έκανε παλαιότερα και η Λεπέν με την Χρυσή Αυγή.