Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό 16χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια, από πέντε δράστες, τέσσερις εκ των οποίων ανήλικοι.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA καταγράφονται οι δράστες να έχουν περικυκλώσει τον έφηβο και να τον προπηλακίζουν.

Τον εγκλωβίζουν ώστε να μην μπορεί να διαφύγει. Ο ένας στέκεται απειλητικά μπροστά του και τον τραμπουκίζει. Φαίνονται να μιλούν με ένταση.

Λίγα λεπτά μετά ο 16χρονος προσπαθεί να αποφύγει τα πρώτα χτυπήματα.

«Άκουσα φωνές και κατέβηκα κάτω είδα το παιδί ήταν πεσμένο κάτω. Έβγαζε αίματα και αυτά από το στόμα δεν μπορούσε να δει ήταν θολό το μάτι του», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού μεταφέρθηκε ο 16χρονος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά την βίαιη επίθεση που δέχτηκε. Υπέστη ρήξη στο δεξί τύμπανο και κάταγμα στους σιαγόνες του.

Οι δράστες εγκαταλείπουν αιμόφυρτο τον 16χρονο και τρέπονται σε φυγή.

«Προσπαθούσαν να τον κρατήσουν ξύπνιο»

Όλα ξεκίνησαν στη Πλατεία Μιαούλη, όταν ο 16χρονος περνούσε από εκεί με φίλους του. Άλλοι ανήλικοι, κάποιοι εκ των οποίων συμμαθητές του, άρχισαν να τον βρίζουν απρόκλητα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ο 16χρονος τηλεφώνησε σε συγγενικό του πρόσωπο και του μετέφερε το περιστατικό.

«Στις 00:23 μίλησα με τον 16χρονο και μου είπε να μην αγχώνομαι. Πέντε λεπτά μετά βρέθηκα στο σημείο. Κάλεσα την αστυνομία γιατί τον είχαν βάλει κάτω και του έκαναν πατητές στο κεφάλι. Κλωτσιές μπουνιές. Τσακώθηκαν για ένα βλέμμα. Ήθελαν να τον τιμωρήσουν», δήλωσε συγγενής του 16χρονου.

«Ήταν 00.30 ώρα άκουσα τις φωνές των παιδιών. Στο κεφάλι χτυπημένο το είδα το παιδί εγώ και κάποια στιγμή καταλάβαινα ότι ήθελε να κοιμηθεί δηλαδή κάποια ένδειξη διάσεισης μάλλον προσπαθούσαν να το κρατήσουν ξύπνιο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε νεαρούς, από 16 έως 19 ετών για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η υγεία του αγοριού δεν εμπνέει ανησυχία.