Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την μετακίνηση από τις θέσεις τους 5 ανωτάτων και ανώτερων αξιωματικών (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές) για τους οποίους εντοπίστηκαν ευθύνες για τα επεισόδια που έγιναν στις 7 Αύγουστου έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό άλλων.

Όπως παρουσιάζει το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, οι έλεγχοι είχαν εστιάσει σε τουλάχιστον επτά πρόσωπα, εκ των οποίων τα πέντε απομακρύνθηκαν και ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες απομακρύνσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο ένας αξιωματικός της ΓΑΔΑ και ένας αστυνομικός από την αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου ελέγχονται γιατί επέτρεψαν τη διέλευση των Κροατών χούλιγκαν.

Ο δεύτερος αξιωματικόςτης ΓΑΔΑ αναφέρει για όσα έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια πως είχε ενημερώσει ανώτερό του, ωστόσο εκείνος δεν είχε προχωρήσει στη λήψη μέτρων, όπως παρουσία δυνάμεων ΜΑΤ στο σημείο.

Ακόμη, απομακρύνονται δύο αξιωματικοί από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι οποίοι είχαν την ευθύνη έγκαιρης αποστολής προειδοποιητικού εγγράφου.

Μάλιστα, το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής προχωρά και σε περαιτέρω αποκαλύψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφερόμενοι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να συντάσσουν απολογητικά υπομνήματα, όπου υπήρχε αλληλοεπίρριψη ευθυνών για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Τέλος, το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής αποκαλύπτει πως υπήρξε λάθος κατά τη διαδικασία της αποσυσκευασίας και φωτογράφισης των αντικειμένων – πειστηρίων (μαχαίρια, καδρόνια) των Κροατών, γιατί υπήρχε ζήτημα επιμόλυνσης με το DNA των αστυνομικών.