Το «The Idol», η πολυσυζητημένη και ομολουγομένως αμφιλεγόμενη τηλεοπτική σειρά των Σαμ Λέβινσον («Euphoria») και The Weeknd, δεν ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν.

Με πρωταγωνιστές τη Λίλι-Ρόουζ Ντεπ και τον σούπερ σταρ The Weeknd, το «The Idol» δίχασε το κοινό ως μία από τις πιο προκλητικές πρωτότυπες σειρές του HBO.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού. Μετά από πολλή σκέψη, το HBO, οι δημιουργοί και οι παραγωγοί της σειράς αποφάσισαν να μην προχωρήσουν με μια δεύτερη σεζόν. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους συντελεστές, τους ηθοποιούς και το συνεργείο για την απίστευτη δουλειά», δήλωσε εκπρόσωπος του HBO.

Ο πρώτος κύκλος επεισοδίων ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου, ενώ η απόφαση ακύρωσης της σειράς ελήφθη μετά από έλλειψη σαφήνειας όσον αφορά το περιεχόμενο και τη δομή – τόσο για τους θεατές όσο και για το ίδιο το καστ.

Η σειρά άρχισε να συζητιέται πριν ακόμα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο. Τον Απρίλιο του 2022, ανακοινώθηκε η αποχώρηση της Εϊμι Σέιμετζ από τη σκηνοθεσία και όταν ανέλαβε ο Λέβινσον, κάποια από τα επεισόδια γυρίστηκαν εκ νέου. Επιπλέον, ον Μάρτιο του 2023, το περιοδικό Rolling Stone ανέφερε σε δημοσίευμα ότι το εργασιακό περιβάλλον ήταν τοξικό.

Όπως και να έχει, το «The Idol» δεν τα πήγε καλά γενικότερα, σημειώνοντας χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, ενώ συγκέντρωσε και πληθώρα αρνητικών κριτικών, κυρίως λόγω του «ρηχού», όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, σεναρίου, αλλά και των υπερβολικών ερωτικών σκηνών.