Γυρισμένη στην γαλλική γλώσσα, στο Παρίσι και αποκλειστικά με Γάλλους ηθοποιούς, η ταινία «Γυρίσματα της τύχης» (Coup de chance), τελευταία μέχρι σήμερα ταινία του Γούντι Αλεν, πρόκειται σε λίγες μέρες να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας του οποίου η αυλαία σηκώνεται αύριο και θα πέσει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Μια ημέρα μετά την λήξη της διοργάνωσης ο 88χρονος Άλεν, ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Αμερικανούς σκηνοθέτες, θα βρίσκεται στη χώρα μας για να την παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό.

Η προβολή στην Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στην θερινή αίθουσα Αίγλη Ζαππείου και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα, την «Σπέντζος Φιλμ», ο Γούντι Αλεν θα την προλογίσει στο κοινό.

Η ταινία που πρόκειται να ανοίξει εμπορικά στην Ελλάδα την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, πραγματεύεται τις συνέπειες της σχέσης μιας παντρεμένης γυναίκας (Λου Λε λαζ) με εναν συμμαθητή (Νιλς Σνάιντερ) από τα γυμνασιακά χρόνια της. Με ποιον τρόπο θα διαχειριστεί την κατάσταση ο σύζυγός (Μελβίλ Πουπό) όταν μαθαίνει για την απιστία;

Να σημειωθεί ότι η παρουσίαση της ταινίας «Γυρίσματα της τύχης» στην Αίγλη. συμπίπτει με την προγραμματισμένη μουσική συναυλία που ο Αλεν πρόκειται να δώσει στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Σε ότι αφορά την προβολή της ταινίας, γίνεται σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας.