Σοβαρό ατύχημα είχε ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί, με ταχύπλοο που οδηγούσε ο ίδιος ανοιχτά της Λέρου.

Μαζί του ήταν η σύζυγος του και τα δύο τους παιδιά.

Με βάση τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το ταχύπλοο μετά τη σύγκρουση, καταλαβαίνει κανείς πως ήταν σφοδρή καθώς η πρύμνη του είναι σχεδόν κατεστραμμένη.

Το ζεύγος Σαμπανσί, που έκανε διακοπές με το γιοτ του ανοιχτά της Λέρου, έπεσε στα βράχια καθώς πήγαιναν σε εστιατόριο για να φάνε με το φουσκωτό τους σκάφος.

Τα δύο του παιδιά πρόλαβαν να πηδήξουν από το ταχύπλοο όμως ο ίδιος και σύζυγός του τραυματίστηκαν σοβαρά.

Παραπλέοντα σκάφη αλλά και σκάφη του Λιμενικού έφτασαν γρήγορα στο σημείο και περισυνέλεξαν τους τραυματίες για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Λέρου.

Στην συνέχεια και σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην Αλικαρνασσό και από εκεί με αεροδιακομιδή στην Κωνσταντινούπολη. Με τον επιχειρηματία που χρειάστηκε διασωλήνωση να είναι πιο σοβαρά.

«O Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του είχαν ατύχημα στην Ελλάδα. Τους μεταφέρουν στην Τουρκία με αεροσκάφος. Η ζωή της συζύγου του δεν κινδυνεύει. Ο Αλί Σαμπανσί φαίνεται πως νοσηλεύεται στην εντατική σε σταθερή κατάσταση ενώ η κατάσταση της υγείας της συζύγου του παρουσιάζει βελτίωση» μεταδίδει το t24.com.

«Ο πρόεδρος της Esas Holding Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί είχαν ένα θαλάσσιο ατύχημα στις 24 Αυγούστου 2023 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η θεραπεία τους συνεχίζεται και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις» αναφέρει η ανακοίνωση της Pegasus Airlines για τον ιδιοκτήτη της.

Ποιος είναι ο Αλί Σαμπανσί

Ο Αλί Σαμπανσί είναι ένας από τους πιο επιφανείς άνδρες της Τουρκίας και έχει συμπεριληφθεί στην 54η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο το 2017, με περιουσία άνω των 650 εκατ. δολαρίων.

Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές σε πολλές ακόμα εταιρείες.

Η σύζυγός του είναι η Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hürriyet και μαζί έχουν δύο παιδιά.

Η οικογένεια φαίνεται πως έφυγε από την Αλικαρνασσό για τα Ελληνικά νησιά με το πολυτελές γιοτ που διαθέτει.

Το πολυτελές σκάφος εντοπίζεται ακόμα στο σημείο των διακοπών του ζευγαριού, σε έναν κόλπο στο Μακρονήσι Κάσου.

Πρόκειται για ένα γιοτ 44 μέτρων που στις 5 καμπίνες του μπορεί να φιλοξενήσει 11 άτομα διαθέτοντας επίσης 9 μέλη πλήρωμα.