Με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλάση πνεύμονα, αλλά σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ το 13χρονο αγόρι που τραυματίστηκε χθες το απόγευμα, ενώ έκανε τζετ σκι με φίλο της οικογένειας του, στον Μακρύ Γιαλό.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, λίγα λεπτά μετά το ατύχημα στον Μακρύ Γιαλό άνδρες του λιμεναρχείου εντόπισαν και συνέλαβαν τον επιχειρηματία που είχε ενοικιάσει για αυτή τη σεζόν τα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια καθώς και παραβάσεις του νόμου για την ασφάλεια της συγκοινωνίας.

Ο επιχειρηματίας αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Λασιθίου ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για επιβολή διοικητικών προστίμων.

Πώς έγινε το ατύχημα

Υπενθυμίζεται ότι ο 13χρονος από τη Γερμανία που παραθέριζε με την οικογένειά του στην Ιεράπετρα τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ο 32χρονος Έλληνας φίλος της οικογένειας, που οδηγούσε το τζετ σκι, στο οποίο επέβαινε και ο ίδιος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί με ταχύτητα προς την παραλία και να προσκρούσει σε ξύλινη κατασκευή.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε και ο 32χρονος που παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου και οι δύο είχαν μεταφερθεί με ιδιωτικό μέσο αρχικά, ωστόσο η σοβαρότητα της κατάστασης του 10χρονου επέβαλε την μεταφορά του στο Ηράκλειο.

Δείτε το jet ski με το οποίο έγινε το ατύχημα: