Τον Ινδό Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι υποδέχθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια ιστορική συνάντηση καθώς ο Ναρέντρα Μόντι, είναι ο πρώτος αξιωματούχος της Ινδίας που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 40 χρόνια.

Μετά την κατ ιδίαν συνάντησή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Ινδό πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών.

Το τετ α τετ με Σακελλαροπούλου – Τι είπαν

Νωρίτερα, στις 10:20 ο Ινδός Πρωθυπουργός έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε πως πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη, αφού η προηγούμενη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού ήταν το 1983. Από την πλευρά του, ο Ναρέντρα Μόντι, θέλησε να δηλώσει την συμπαράσταση του για τις φωτιές του μαίνονται στην χώρα. Εξέφρασε επίσης, τα συλλυπητήρια του για τα θύματα των πυρκαγιών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη επιχείρηση της Ινδίας στο διάστημα, λέγοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή του φεγγαριού που δεν έχει εξερευνηθεί. Επιπλέον, μιλώντας για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην χώρα και η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για δράση κατά της κλιματικής κρίσης με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.

Τέλος, η κ. Σακελλαρόπουλου, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών που συνδέονται από την αρχαιότητα και πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δυο χωρών για την εμβάθυνση των σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα είναι για το κοινό καλό.

Η θερμή υποδοχή Μόντι στο Ελ. Βενιζέλος

Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Μόντι υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερπαετρίτης, ενώ θερμή υποδοχή του επεφύλαξαν και οι συμπατριώτες οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος το πρωί της Παρασκευής.

«Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα»,  έγραψε ο ίδιος ο Μόντι στο Twitter.

Παράλληλα, ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ινδική κοινότητα για το θερμό καλωσόρισμα, αναφέροντας: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».