Την υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, του αλλοδαπού που το βράδυ της Τρίτης συνελήφθη για την παράνομη κράτηση μεταναστών, ανέπτυξε ο δικηγόρος του.

Όπως υποστήριξε ο νομικός που τον εκπροσωπεί σε ανακοίνωσή του, οι μετανάστες επιχειρούσαν να πυροδοτήσουν εμπρηστικούς μηχανισμούς κι ο συλληφθείς άσκησε απλώς το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος να τους συλλάβει παραδίδοντάς τους στην Αστυνομία.

Εστίασε μάλιστα στο γεγονός πως ο κατηγορούμενος τούς παρέχει πόσιμο νερό και δεν άσκησε λεκτική ή σωματική βία εις βάρος τους, παρόλο που τους αποκαλούσε «τεμάχια» και τους είχε κλεισμένους σε τρέιλερ, ειδοποιώντας άμεσα τις Αρχές για τα περαιτέρω.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης

Στο κείμενο που μοίρασε στον Τύπο ανέφερε σχετικά: «Αναφορικά με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις 22-08-23 και στο οποίο ενεπλάκη ο εντολέας μου ως ιδιοκτήτης του οχήματος, πέραν των εξηγήσεων που έδωσε ήδη στις Αρχές, οφείλονται και εξηγήσεις στην κοινωνία, δεδομένου ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει αποδέκτες απειλών και ύβρεων.

Κατά την τέταρτη μέρα των πυρκαγιών που πλήττουν την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε από τον ανωτέρω πληθώρα εμπρηστικών μηχανισμών εντός του αστικού ιστού σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα στην Ν. Χηλή και λίγα μόλις μέτρα από την οικογενειακή επιχείρηση του ανωτέρω, στην οποία διαμένει και η εξαμελής οικογένειά του.

Πλησίον των εμπρηστικών μηχανισμών εντόπισε επ’ αυτοφόρω ομάδα μη νόμιμων μεταναστών να επιχειρεί να τους πυροδοτήσει.

Άμεσα ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα του κατ’ άρθρο 275 ΚΠΔ, προέβη σε αποτροπή και
σύλληψη της εγκληματικής ομάδας η οποία έφερε όπλα και κάλεσε ΑΜΕΣΩΣ τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες. Κατά το χρονικό διάστημα που αναμένονταν οι αστυνομικές αρχές, σεβόμενος την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, παρείχε σε όλους πόσιμο νερό.

  • ΟΥΔΕΠΟΤΕ άσκησε λεκτική ή σωματική βία κατά αυτών.
  • ΟΥΔΕΠΟΤΕ έφερε όπλο.
  • ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάλεσε συμπολίτες να προβούν σε παράνομες ενέργειες.
  • ΟΥΔΕΠΟΤΕ οδηγήθηκε στις ενέργειες του από ρατσιστικά κίνητρα.
  • ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιχείρησε να υποκαταστήσει τις Ελληνικές Αρχές.

Αντίθετα καθοδηγούμενος από αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες που κατακαίγονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή συνεπεία εμπρηστικών συμπεριφορών, προέβη στις νόμιμες ενέργειες αποτροπής και περιορισμού εγκληματικών συμπεριφορών, όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης που έρχεται αντιμέτωπος με τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων τα οποία απειλούν και πλήττουν άμεσα την ανθρώπινη ζωή και περιουσία».