Την προσαγωγή και κράτηση των τριών ατόμων που «συνελάμβαναν» παράνομα μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (22/08) η Αστυνομία.

Ο ένας εξ αυτών, αλλοδαπός υπήκοος, είναι ο κάτοχος του οχήματος, στο τρέιλερ του οποίου είχαν «φυλακιστεί» 13 Σύριοι και Πακιστανοί, ως αντίποινα για τη φωτιά στον Έβρο. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι Έλληνες. Όλοι τους πρόκειται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους και τους αποδοθούν οι σχετικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ «εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο σάλος που προκλήθηκε από το video που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ που κίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στο ρατσιστικό παραλήρημα.

«Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε σχετικώς στην ανάρτησή του: