Η ατζέντα της ημέρας: Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο – Η επίσκεψη Ζελένσκι – Το στοίχημα της οπαδικής βίας

Συνεχίζει να μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με τους δυνατούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, την ίδια ώρα που το χωριό Δωρικό σώθηκε τελευταία στιγμή από ανεπανόρθωτη καταστροφή.

1

Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

  • Τα μηνύματα του 112: Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά τις τελευταίες δύο μέρες έχουν εκδοθεί συνολικά εννέα μηνύματα από το 112. 
  • Δωρικό: Το χωριό Δωρικό σώθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή με επέμβαση εναέριου μέσου, επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής και κατοίκων, αλλά και «σύμμαχο» την αλλαγή της φοράς των ανέμων. Ωστόσο, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Τραυματίες πυροσβέστες: Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχουν διακομιστεί τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Έβρο.
2

Στην Αθήνα σήμερα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι

  • Η επίσκεψη: Η επίσκεψη δεν επιβεβαιώνεται καθώς για λόγους ασφαλείας το πρόγραμμα του Ουκρανού προέδρου διατελεί υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας.
  • Το δείπνο: Σύμφωνα με πληροφορίες θα παρευρεθεί στο δείπνο που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους ηγέτες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.
  • Οι Ευρωπαίοι ηγέτες: Στο δείπνο αναμένεται να είναι παρόντες τόσο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Το στοίχημα της εφαρμογής των μέτρων για την οπαδική βία

4

Την Κύπρο θα επισκεφθεί ο Μπομπ Μενέντεζ

  • Η επίσκεψη: Την Κύπρο επισκέπτεται την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος θα βρεθεί στο νησί, λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα στη νεκρή ζώνη.
  • Τα επεισόδια: Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο), δέχθηκαν επίθεση από Τουρκοκυπρίους στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, όταν πήγαν να παρεμποδίσουν τις παράνομες κατασκευαστικές εργασίες που διεξάγονται από το κατοχικό καθεστώς στην περιοχή.
  • Οι ασκήσεις: Την ίδια ώρα, για μία ακόμη χρονιά αναμένεται να λάβουν χώρα ασκήσεις της κυπριακής εθνοφρουράς από κοινού με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
5

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο γυναικών η Ισπανία

  • Η κατάκτηση: Η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στις γυναίκες καθώς επικράτησε 1-0 της Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
  • Ο τελικός: Οι Ισπανίδες ήταν ανώτερες κι έφτασαν στη νίκη χάρη σε γκολ της Καρμόνα Γκαρσία στο 29′, ενώ έχασαν και πέναλτι στο 70′ με την Ερμόσο.
  • Η ιστορία: Η Ισπανία έγραψε ιστορία καθώς έγινε μόλις η δεύτερη χώρα, μετά τη Γερμανία, που έχει στην κατοχή της Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr