Τα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεσκονίζει η αστυνομία και μέχρι τώρα, φαίνεται πως έχουν εντοπίσει τα δρομολόγια που αποκολούθησαν οι δράστες και τη χρήση του GPS τους.

Με τη διαδικασία αυτή ελπίζουν να ταυτοποιήσουν τα άτομα με τα οποία οι Κροάτες χούλιγκαν ήρθαν σε επαφή στην Ελλάδα και τα οποία εκτιμάται ότι είχαν και ρόλο καθοδηγητή στο δολοφονικό επεισόδιο. Κατόπιν αυτών, δεν αποκλείεται  στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν και νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων προσώπων που εμπλέκονται.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάλυσης του DNA των 105 προφυλακισθέντων. Το γενετικό υλικό τους  θα συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στα χέρια, το σώμα και τα ρούχα του άτυχου Δημήτρη Κουρουτζή . Παράλληλα οι Αρχές αναζητούν βίντερο, φωτογραφίες και τις επαφές των προφυλακισμένων στην Αθήνα.

Σε σημείο χωρίς κάμερες η δολοφονική επίθεση

Η αστυνομικές Αρχές μεταξύ άλλων εξετάζουν το ενδεχόμενο το μαχαίρωμα σε βάρος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ να έγινε σε κάποιο «τυφλό» σημείο, χωρίς κάμερες. Για αυτό και οι ανακριτικές Αρχές δε στηρίζουν την έρευνά τους στην ύπαρξη βίντεο και επιχειρούν να προσεγγίσουν τα ίχνη του δολοφόνου μέσα από άλλα στοιχεία, όπως το τατουάζ που φέρεται να είχε και που ίσως τελικά των προδώσει.

Το πρωί συνεχίστηκαν και οι μεταγωγές των κρατουμένων στις φυλακές. Το πρωί έφυγαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επτά Κροάτες για 16 σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα. Συνολικά 50 άτομα έχουν φύγει από τη ΓΑΔΑ ενώ μένουν ακόμα 55.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο κατά τη μεταγωγή, όσο και κατά την παραμονή τους στα καταστήματα κράτησης για να αποφευχθεί κάποιο επεισόδιο είτε με Έλληνες, είτε με Σέρβους κρατουμένους.