Η ατζέντα της ημέρας: Στη φυλακή και οι 105 – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Χαβάη – Το «soccer» κατακτά τις ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία των απολογιών των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με το βάρος των ανακριτικών Αρχών να πέφτει πλέον στην ανάλυση του DNA που έχει συλλεχθεί.

1

Αυλαία των απολογιών για τα αιματηρά επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

  • Προφυλακιστέοι και οι 105: Με τις προφυλακίσεις όλων των κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία των απολογιών για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή. Ο λόγος για 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και έναν κατηγορούμενο Αλβανικής καταγωγής, που οδηγούνται στη φυλακή ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
  • «Κλειδί» το DNA: Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των τελευταίων συλληφθέντων, πλέον το βάρος των ανακριτικών Αρχών πέφτει στην ανάλυση του DNA που έχει συλλεχθεί από τους κατηγορουμένους, με τις Αρχές να πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου.
  • Αντιδράσεις με τις δηλώσεις Μιλάνοβιτς: Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του προέδρου της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς σχετικά με τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τους προφυλακιστέους χούλιγκαν. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος κάνει λόγο για ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κυβερνητικά στελέχη να σχολιάζουν ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της.
2

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στη Χαβάη

  • Βαρύς απολογισμός: Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που έπληξαν το νησί του Μάουι, στη Χαβάη. Το συμβάν έχει προκαλέσει βροχή επικρίσεων για το πώς οι αρχές χειρίστηκαν μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία του αμερικανικού αρχιπελάγους.
  • Έρευνα από τις Αρχές: Οι κάτοικοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς η τραγωδία αυτή μπόρεσε να λάβει τέτοιες διαστάσεις. Το ίδιο και η δικαιοσύνη, διατάσσοντας έρευνα για την διαχείριση της κρίσης από τις τοπικές Αρχές.
  • Τι συνετέλεσε στην καταστροφή: Ο Ευθύμης Λέκκας ανέλυσε τα αίτια που οδήγησαν στον ολοκαύτωμα του νησιού Μάουι. Ο ίδιος ανέφερε ότι το Φαινόμενο της Καμινάδας και το ηφαιστειακό περιβάλλον ευθύνονται για τις διαστάσεις που πήρε η φωτιά.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ο δύσκολος Αύγουστος του Μητσοτάκη αλλάζει τα δεδομένα

  • Τι σχεδιάζει ο Πρωθυπουργός: Συνολική παρέμβαση στις αρχές Σεπτεμβρίου ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης μετά τις οδυνηρές διαπιστώσεις του καλοκαιριού για τη δυσλειτουργία κρίσιμων κρατικών δομών, με αφορμή περιστατικά όπως η πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο ή το φιάσκο της Αστυνομίας με τους κροάτες χούλιγκαν και το φονικό στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Τι θέλει να πετύχει: Μέσω αυτής θα θελήσει να υπερασπιστεί και να επαναπροσδιορίσει τη φιλόδοξη πολιτική του «πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού», η οποία εξαγγέλθηκε μεν πριν από λίγες εβδομάδες, κινδυνεύει δε να ακυρωθεί στην πράξη από τα γεγονότα που επακολούθησαν.
  • Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ: Το πολλαπλό μετεκλογικό crash test του καλοκαιριού φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντιμέτωπο με μια νέα πρόκληση εν όψει της εφετινής ΔΕΘ. Κατά τα όσα σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, το πλαίσιο των εξαγγελιών του θα διαμορφωθεί κατά μείζονα λόγο στο πολιτικό πεδίο και λιγότερο στο οικονομικό, όπου οι περισσότερες παρεμβάσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί.
4

Πώς το ποδόσφαιρο κατέκτησε και τις ΗΠΑ

  • Κερδίζει τις καρδιές των Αμερικανών: Με πολιορκητικό κριό τον Λιονέλ Μέσι και την Κερκόπορτα που άνοιξε διάπλατα η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ, πλέον το απαξιωμένο, μέχρι προ λίγων ετών, «soccer» κατέλαβε τον χώρο του στην κουλτούρα της ντόπιας κοινωνίας.
  • Αυξάνεται συνεχώς η δημοφιλία του: Το ποδόσφαιρο έχει πλέον αποκτήσει τη δική του βάση οπαδών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα ποσοστά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Εικάζεται ότι περισσότεροι από το 8% του συνόλου, που εμφάνισε η Washington Post σε έρευνα του 2022, είναι ήδη μεγαλύτερο, πιθανόν μάλιστα διψήφιο. Ιδίως στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30, στατιστικολόγοι και αναλυτές συμφωνούν ότι το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστερο πλέον, τη στιγμή που μπέιζμπολ θεωρείται πια παρωχημένο.
  • Ο ρόλος των social media: H τεχνολογική επανάσταση, με την εισβολή του διαδικτύου στην καθημερινότητα και την τελευταία δεκαπενταετία των social media, προκάλεσε μια αναπάντεχη αναδιανομή των τάσεων. Η εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία, η αυτόματη διάδοση εικόνας και η ταύτιση με κατορθώματα ηρώων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού επέδρασαν καταλυτικά στις συνειδήσεις των νεότερων ατόμων.
5

Σοβαρός τραυματισμός από κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς

  • Πτώση βράχων από τον σεισμό: Κατολίσθηση μετά το σεισμό που εκδηλώθηκε χθες το πρωί κοντά στη Σούγια Χανίων, σημειώθηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο και εκκενώθηκε λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας. Κατά πληροφορίες απομακρύνθηκαν πάνω από 600 επισκέπτες που διέσχιζαν εκείνη την ώρα τον εθνικό δρυμό.
  • Σε κρίσιμη κατάσταση τουρίστας: Από την πτώση βράχων ακρωτηριάστηκε 45χρονος Ισπανός, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.
  • Θα παραμείνει κλειστό το Φαράγγι: Με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών, με σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, σήμερα Δευτέρα, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό, λόγω επικινδυνότητας από την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr