Η σορός του άτυχου 11χρονου που ανασύρθηκε νεκρός σε παραλία των Φούρνων Ικαρίας μεταφέρθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής (11/08) στη Σάμο προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία.

Το νεαρό αγόρι, γιος του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, αγνοείτο από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (10/8). Η μητέρα του ανησύχησε και ειδοποίησε τις τοπικές Αρχές. Αστυνομία, λιμενικό και κάτοικοι του νησιού ενεργοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να βρεθεί το παιδί. Δυστυχώς όμως εντοπίστηκε στην παραλία Πλάκα, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από δύτες χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας που τον ανάσυρε ενημέρωσε πως ο μικρός ήταν μπλεγμένος σε δίχτυα. Ο 11χρονος ανασύρθηκε από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης με τεχνητές αναπνοές, που απέβη όμως άκαρπη. Στη συνέχεια διακομίστηκε άμεσα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το λιμενικό τμήμα των Φούρνων διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση, καθώς εξετάζεται και η εκδοχή της απώλειας των αισθήσεων του μικρού από παθολογικούς λόγους και η εκ των υστέρων παράσυρσή του μέχρι τα δίχτυα.