Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι κατέστρεψε 13 drones, τα 11 κοντά στην Κριμαία και άλλα δύο καθώς κατευθύνονταν προς τη Μόσχα, έπειτα από σειρά παρόμοιων επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες που αποδόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Δύο drones που πέταγαν προς την κατεύθυνση της Μόσχας καταστράφηκαν», τόνισε μέσω Telegram.

Το ένα από τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στην περιφέρεια Καλούγκα, νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, το δεύτερο στην περιοχή Οντιντσόφσκι, στην περιφέρεια της Μόσχας, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Κοντά στην πόλη της Σεβαστούπολης [σ.σ. στην Κριμαία], δυο drones χτυπήθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, άλλα εννιά εξουδετερώθηκαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβησαν στη Μαύρη Θάλασσα πριν φθάσουν στους στόχους [τους]», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε υλικές ζημιές, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Οι επιθέσεις με UAVs και USVs -θαλάσσια drones- έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες στη ρωσική επικράτεια, έχοντας πιο συχνά στο στόχαστρο τη Μόσχα και τη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Χθες Τετάρτη, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως καταρρίφθηκαν δυο ουκρανικά UAVs που κατευθύνονταν στην πρωτεύουσα. Τη Δευτέρα, η Μόσχα ανέφερε πως κατέστρεψε ακόμη ένα UAV στην περιφέρεια Καλούγκα, αφού έκανε λόγο για καταστροφή επτά τέτοιων αεροσκαφών την περασμένη Πέμπτη στην ίδια περιοχή.

Εξάλλου, USVs έχουν βάλει στο στόχαστρο επανειλημμένα ρωσικά πλοία το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου δεξαμενόπλοιου που μετέφερε αργό το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ