Ενα μήνα μετά τον χαμό του εγγονού του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Λεάντρο Ντε Νίρο Ροντρίγκεζ, που βύθισε την οικογένειά του στο πένθος, δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (09/08) το πόρισμα του ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης για τα αίτια θανάτου του 19χρονου.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση που εξέδωσε το γραφείο του ιατροδικαστή, ο θάνατος του 19χρονου Λεάντρο τον περασμένο Ιούλιο ήταν αποτέλεσμα τοξικού συνδυασμού φαιντανύλης, μπρομαζολάμης, αλπραζολάμης, 7-αμινοκλοναζεπάμης, κεταμίνης και κοκαΐνης.

Η φαιντανύλη είναι εξαιρετικά θανατηφόρα από μόνη της, αλλά στις περιπτώσεις θανάτου από ναρκωτικά, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο ταυτόχρονης λήψης διαφόρων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βενζοδιαζεπινών και της κοκαΐνης.

Μετά την ανακοίνωση των αιτίων θανάτου του νεαρού Λεάντρο, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, συνελήφθη μια γυναίκα. Η Σοφία Μαρκς τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της διάθεσης ναρκωτικών σε ανήλικο, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

View this post on Instagram

A post shared by Drena (@drenadeniro)

Η ηθοποιός Ντρένα Ντε Νίρο, κόρη του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και μητέρα του Λεάντρο, έκανε μια ανάρτηση στα social media μετά την ανακοίνωση των αιτίων θανάτου του γιου της, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρώτον, ο Leo δεν είχε προειδοποιηθεί, εξ όσων γνωρίζει κανείς, ότι θα έπαιρνε χάπια με φαιντανύλη. Τον προειδοποίησαν να «μην πάρει πολλά» από τα χάπια που του πουλούσαν, αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να τον προειδοποιήσουν ότι μια ουσία είναι στην πραγματικότητα πολύ θανατηφόρα ή ακόμα καλύτερα να μην την πουλήσουν καθόλου».