Ποια ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα για τα όσα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να βρει υποψήφιο στην Αθήνα; Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έμαθε όσα κωμικοτραγικά έγιναν στην Αθήνα εξέφρασε τη δυσφορία του. Και λογικό να γίνει αυτό, καθώς η πρόταση για τον Ν. Παππά προβλήθηκε από αυτόν. Μάλιστα πήγε να τον συναντήσει προ ημερών στο Ψυχικό αντιπροσωπεία τεσσάρων στελεχών για να δουν τις διαθέσεις του και μετά έθεσαν το όνομά του σε ψηφοφορία στην ΠΓ και τον απέρριψαν. Δηλαδή τι απέρριψαν; Την πρόταση Τσίπρα!

Αποκαλύπτει και κάτι άλλο ο ΒΗΜΑτοδότης.

Τώρα που τελείωσε το μπρα ντε φερ στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, γράφει, νομίζω ότι μπορώ να αποκαλύψω κάτι σχετικά με άλλο ένα όνομα στα τόσα που «έπαιξαν» για το χρίσμα.

Είναι του καθηγητή Πολιτειολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Επιστημών Δημήτρη Χριστόπουλου. Το όνομά του μάλιστα προωθήθηκε από κάποιους κύκλους ως εν δυνάμει υποψηφιότητα κοινής αποδοχής στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά δεν «περπάτησε». Και αυτό, όπως λέγεται, διότι η ιδέα συνάντησε την άρνηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, παρότι από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει σημαίνον στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όντως «δεν τον ήθελε» ο πρώην πρωθυπουργός – άγνωστο γιατί.

Δεν ξέρω αν ευσταθούν οι αντικρουόμενες πληροφορίες, ωστόσο την καταγράφω αν μη τι άλλο ως ένδειξη του «μύλου» που επικράτησε στην Κουμουνδούρου για την εξεύρεση υποψηφίου.