Με μόλις δύο ψήφους διαφορά κρίθηκε η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο λευκός καπνός βγήκε από την Κουμουνδούρου και ο εκλεκτός της Πολιτικής Γραμματείας θα είναι, εν τέλει, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε την Πέμπτη (3/8) έλαβε 17 ψήφους.

Η διαδικασία για το πρόσωπο που θα τεθεί απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και στον Χάρη Δούκα (που πρόκειται να στηριχθεί από το ΠαΣοΚ) εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι, καθώς ο έτερος βασικός υποψήφιος Νίκος Φίλης έλαβε 15 ψήφους.

Μετρήθηκαν επίσης 7 λευκά ψηφοδέλτια.

Το ενδεχόμενο να στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά, πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, απορρίφθηκε με 25 κατά. Υπέρ του τάχθηκαν 14 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ η υποψηφιότητά του έλαβε επίσης 1 λευκό.

Ποιος είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βιολόγος – περιβαλλοντολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία που ολοκλήρωσε στο Μάντσεστερ. Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1985, το 1993 μετακόμισε στα Μελίσσια και από το 2005 κατοικεί στο Μαρούσι.

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2003 και την περίοδο 2005-2010 ήταν εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο. Από το 2013 έως σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περίοδο 2010 έως 2015 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και από τον Οκτώβριο του 2015 ως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών του 2019 διετέλεσε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.