Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι θερμοκρασίες σήμερα, με την υψηλότερη να σημειώνεται στη Σπάρτη με 38,6 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 31/07 σημειώθηκαν σε Σπάρτη, Λουτράκι, Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, Σίβα Ηρακλείου, Πετροκεφάλι Μοιρών, Πλώρα Ηρακλείου, Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, Λέντα Ηρακλείου.

Η πρόγνωση για αύριο Τρίτη 1η Αυγούστου

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένονται αύριο Τρίτη 1η Αυγούστου. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι βόρειοι στο Αιγαίο και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή σύμφωνα με το meteo. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια και δυτικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα, ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 21 έως τους 34 βαθμούς στην Ήπειρο), 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 35 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.