Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σήμερα Δευτέρα 31/3 η θερμοκρασία σημείωσε μικρή άνοδο, ενώ βροχές ή καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Στον παρακάτω Χάρτη 1 παρουσιάζεται η 24ωρη μεταβολή των μεγίστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα 31/07, όπως προβλέπεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η εκτιμώμενη 24ωρη μεταβολή της θερμοκρασίας τη Δευτέρα 31/07, σε σχέση με την αντίστοιχη θερμοκρασία της Κυριακής 30/07/2023. Με μπλε αποχρώσεις η μείωση της θερμοκρασίας, ενώ με κόκκινες αποχρώσεις η αύξηση, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Παράλληλα βροχές και καταιγίδες απογευματινές ώρες της Δευτέρας προβλέπονται στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία.

Στον παρακάτω προγνωστικό Χάρτη 2, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/07/2023, όπως υπολογίστηκαν από αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνεται η περιοχή με τη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Το εκτιμώμενο 24ωρο συνολικό ύψος βροχής (μπλε αποχρώσεις) για τη Δευτέρα 31/07/2023, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αρναούτογλου: Ο καιρός μέχρι τις 9 Αυγούστου

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (3, 4 και 5 Αυγούστου αντίστοιχα) το θερμόμετρο θα φτάσει τους 39 βαθμούς σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκης Αρναούτογλου

«Στους κλειστούς κάμπους υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δημοσίευσή του, στην οποία κάνει πρόγνωση για τον καιρό έως τις 9 Αυγούστου.

Ο καιρός αύριο Τρίτη 1η Αυγούστου

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή προβλέπεται για αύριο Τρίτη 1/8 σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 21 έως τους 34 βαθμούς στην Ήπειρο), 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 35 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.