Για αρκετές μέρες έδιναν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη Ρόδο, με την πύρινη λαίλαπα να «καταπίνει» 206.610 στρέμματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 14,7% της έκτασης του νησιού.

Οι εικόνες όμως που κυκλοφόρησαν στο Facebook μόνο εκτίμηση δεν δείχνουν στο πρόσωπο των ανθρώπων που ρισκάρουν τη ζωή τους στα πύρινα μέτωπα. Η ομάδα «Εποχικοί πυροσβέστες» δείχνει τους πυροσβέστες να κοιμούνται στο πάτωμα του πλοίου ή ακόμα και καθιστοί, με το πρόσωπο τους ακουμπισμένο στα τραπέζια.

Στα social media έχει προκληθεί κλίμα αγανάκτησης και οργής. Αρκετοί συνταξιδιώτες των πυροσβεστών διαμαρτύρονται ανεβάζοντας διαρκώς φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο και τονίζοντας ότι έπρεπε κάποιος να είχε μεριμνήσει για την ομαλή επιστροφή τους, μετά από τόσες μέρες μάχης με τις φλόγες.

Τι απαντά η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική απαντά ότι δεν βρέθηκαν καμπίνες λόγω της αυξημένης ζήτησης για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πηγές της Πυροσβεστικής αναφέρουν στον Alpha ότι «έγινε κάθε προσπάθεια να βρεθούν καμπίνες στο πλοίο επιστροφής από Ρόδο σε Πειραιά ωστόσο λόγω της περιόδου και επειδή ήδη οι ταξιδιώτες είχαν κλείσει καμπίνες εδώ και καιρό, κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο».