Καμπάνια ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου.

«10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» είναι το κεντρικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γιατί, όπως στοχεύει και η καμπάνια «Το αύριο ξεκινά από εμάς».

«Στην πορεία προς την εκλογική διαδικασία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναπτύξει και άλλες δράσεις σχετικές με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Στόχος είναι η μέγιστη ενεργοποίηση της κοινωνίας και η μετατροπή της 10ης Σεπτεμβρίου σε πολιτικό γεγονός πέρα από τα κομματικά όρια και απευθυνόμενο στη νέα γενιά και την κοινωνική πλειοψηφία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η καμπάνια ξεκινά μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την οποία αποφασίστηκε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου θα γίνει το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα εγκριθούν και τυπικά οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.