Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής στη θέση του Γιώργου Πατούλη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ ανέφερε:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Η οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του υφυπουργού Άμυνας κλείδωσε στη χθεσινή συνάντησή του με τους εξ απορρήτων του πρωθυπουργού στο Μαξίμου – τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Γιάννη Μπρατάκο – ενώ ο ίδιος μίλησε τηλεφωνικά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει έντονο αυτοδιοικητικό παρελθόν καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για δώδεκα χρόνια, από το 2002, αλλά και περιφερειακός σύμβουλος από το 2014, ενώ έχει διατελέσει και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η αντικατάσταση Πατούλη στη λίστα των «γαλάζιων» υποψηφιοτήτων αποφασίστηκε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τον δείχνει να χορεύει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση ομογενών στο Ζάππειο εν μέσω πυρκαγιών. Αν και ο κύριος Πατούλης ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του, η ενόχληση της Κυβέρνησης δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να γίνει αυτή η στροφή.

Το Σάββατο είχε έρθει στο προσκήνιο για την Περιφέρεια Αττικής και το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου. Ο ίδιος ωστόσο με τοποθέτησή του την Κυριακή ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στον δήμο των νοτίων προαστίων.

Η αλλαγή πλεύσης με τον Γιώργο Πατούλη έρχεται και συνέχεια της παραίτηση Μηταράκη σε συνέχεια και της παραίτησης Μηταράκη από την κυβέρνηση, καθώς ο πρώην υπουργός απουσίαζε σε διακοπές εκτός Αθηνών.