Για την υποψηφιότητα του Γιώργου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και για το μέλλον του Γιώργου Πατούλη στη Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που επιμείνει στην υποψηφιότητά του μετά το επίσημο χρίσμα του κόμματος στον υφυπουργό Αμυνας, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα, όσο και στη αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος», είπε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με την απόφαση του πρωθυπουργού να στηρίξει στην περιφέρεια Αττικής τον Νίκο Χαρδαλιά.

Από την άλλη πλευρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει για το εάν ο κ. Πατούλης θα διαγραφεί από τη ΝΔ στην περίπτωση που επιμείνει στην υποψηφιότητά του, όπως συνέβη και στην περίπτωση του πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη, που κατεβαίνει υποψήφιος στην Δυτική Μακεδονία. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω» δήλωσε λακωνικά.

Νωρίτερα ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι ο υφυπουργός Άμυνας θα παραιτηθεί των υπουργικών του καθηκόντων για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, ενώ σημείωσε ότι «οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Πατούλη είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα».