Να εκπέμψει ένα μήνυμα στιβαρότητας και σταθερότητας προς την κοινωνία θέλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κόκκινη κάρτα στον Νότη Μηταράκη που επέλεξε να κάνει διακοπές στην Πάτμο την ώρα που η χώρα δοκιμαζόταν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και η εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας.

Η κόκκινη κάρτα βέβαια δεν βγήκε από τον πρωθυπουργικό γραφείο απευθείας καθώς είχε προηγηθεί ήδη μια κίτρινη μετά τις άστοχες δηλώσεις Μηταράκη για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την δημιουργία έφιππης αστυνομίας. Οι εξαγγελίες ανάγκασαν τότε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τις αποδοκιμάσει δημοσίως σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ αν και σε προσωπικό επίπεδο ο παρείχε στήριξη τον υπουργό του την οποία ο κ.Μηταράκης εξάντλησε σε χρόνο ρεκόρ. Ο κ.Μηταράκης αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Οικονόμου ενώ το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού ανέλαβε ο Γιάννης Βρούτσης.

Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη

Οι πονοκέφαλοι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν σταμάτησαν όμως στον κ.Μηταράκη. Το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα έφερε εκνευρισμό και ίσως άλλη μια κάρτα άγνωστου όμως ακόμη χρώματος να ετοιμάζεται να βγει από το τσεπάκι του πρωθυπουργού.

Με ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Πατούλης ζήτησε πάντως συγγνώμη, τονίζοντας ότι «έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου». Ο Περιφερειάρχης Αττικής παραδέχτηκε ότι η πράξη του έστειλε το λάθος μήνυμα, σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα.

Ο ρόλος Χαρδαλιά μετά την καταστροφή στη Ν.Αγχίαλο

Δείγμα ανορθογραφίας αποτελούν φυσικά και οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Π.Μ. στη Ν.Αγχίαλο. Ο Διοικητής παύθηκε από τα καθήκοντά του και οι οδηγίες προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για διερεύνηση της υπόθεσης που εξέθεσε της ΕΔ είναι ξεκάθαρες. Μάλιστα, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αναλάβει να περάσει από κόσκινο όλες τις μονάδες.

Ο υφυπουργός σκοπεύει να επισκεφθεί όλες τις στρατιωτικές μονάδες, να ελέγξει τα συστήματα πυρασφάλειας τους, εάν έχουν καθαριστεί γύρω από αυτές τα ξηρά χόρτα, εάν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, εάν λειτουργούν οι πυροσβεστήρες, εάν βρίσκονται εν ενεργεία τα βαριά πυροσβεστικά οχήματα. Θα υπάρξει μάλιστα και σχετικό πόρισμα και ανάλογα με το τι θα διαπιστώσει θα αποδοθούν ευθύνες.