Παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Νότης Μηταράκης με τον Γιάννη Οικονόμου να είναι αυτός που θα τον διαδεχθεί.

Στη θέση του Γιάννη Οικονόμου ως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η παραίτησή του κ. Μηταράκη έρχεται μετά από την επιλογή του να είναι διακοπές σε ένα σκάφος στην Πάτμο την Πέμπτη, όταν και επέστρεψε αργά το απόγευμα στην Αθήνα, ενώ η χώρα αντιμετώπιζε τη λαίλαπα των πυρκαγιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο κ. Μηταράκης εμφανιζόταν στο Συντονιστικό Κέντρο όμως φέρεται να έλειπε συγκριμένες ώρες. Ρόλο σε αυτήν την απόφαση φέρονται να έπαιξαν και οι προηγούμενες δηλώσεις του κ. Μητάρακη για την έφιππη αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.