«Ακούσαμε το σφυρί και δεν προλάβαμε να βγούμε». Αυτό λέει, μεταξύ άλλων, ένας από τους 8 άνδρες που τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε η γέφυρα στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.

Από τα μπάζα και τα δύο μηχανήματα έργου καταπλακώθηκαν 15 άτομα που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της Πάτρας. Ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του, άλλος ένας είναι βαριά τραυματίας κι άλλοι 7 νοσηλεύονται.

Ο Μάριος Κουτρουμπάνος περιγράφει στον ΑΝΤ1 όσα έγιναν λίγο πριν την κατάρρευση. «Όπως έπεσε η γέφυρα μάς πέταξε πάνω σε πέτρες. Μόλις ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει χωρίς να μας δώσουν εντολή να εκκενώσουμε, πήγαμε να απομακρυνθούμε αλλά δεν προλάβαμε… Όσοι είμαστε από κάτω και κόβαμε, είχαμε εντολή να μπούμε, αλλά ξαφνικά ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει, στο τρίτο χτύπημα έπεσε η γέφυρα και τους πλάκωσε όλους. Ακούσαμε το σφυρί και δεν προλάβαμε να βγούμε» είπε.

Τέσσερις συλλήψεις

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ συνελήφθησαν ο υπεύθυνος των εργασιών και τρεις χειριστές μηχανημάτων. Δύο εξ αυτών οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται τραυματίες και φρουρούμενοι.

Σε βάρος όλων ασκήθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου. Στο σημείο συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των τμημάτων της γέφυρας που κατέρρευσαν με στόχο την πιθανή εύρεση άλλων τραυματιών.