Και μία νέα σύλληψη έρχεται να προστεθεί στις ήδη τρεις που πραγματοποήθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα για το δυστύχημα με την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του έργου, ενώ οι άλλοι τρεις χειριστές, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Σε ανακοίνωση της, η εταιρεία ΑΒΑΞ, η οποία ήταν υπεύθυνη για την κατεδάφιση της γέφυρας η οποία κατέρρευσε στην Πάτρα με θλιβερό απολογισμό τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 12, αναφέρει πως «συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος.

Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».