Όσοι βίωσαν ζωντανή τον όλεθρο το σημείο της συντριβής του Canadair CL-215 και της απώλειας των δύο νεαρών χειριστών ήταν αδύνατο να διαχειριστούν το συναίσθημα που τους κατέκλυζε.

Η δημοσιογράφος Ελένη Μπουγά, που καλύπτει για την ΕΡΤ το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς της Καρύστου, λύγισε περιγράφοντας το είχε μόλις συμβεί μπροστά στα μάτια της.

«Συγκλονιστήκαμε. Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Ήταν μια στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά, έπεφταν χαμηλά για να κάνουν τις ρίψεις. Ήταν αξιοθαύμαστο.

Δεν ήμασταν ακόμα στον αέρα. Ο Γιώργος κατέγραφε γιατί θαυμάζαμε την προσπάθειά τους, κατέγραφε το πλάνο αυτό, το οποίο… ήταν και το τραγικό με την μοιραία κατάληξη», περιέγραψε η ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης μην μπορώντας να κρύψει την έντονη φόρτιση.

«Ένας εκκωφαντικός κρότος»

Μαζί της ήταν ο οπερατέρ Γιώργος Αγνίδης που είχε και τα πλάνα της μοιραίας συντριβής. Σοκαρισμένος και ο ίδιος, μίλησε στην Ελένη Μπουγά, για τη στιγμή που αντίκρισε το πυροσβεστικό αεροσκάφος να χτυπά στο δέντρο και να κάνει εν τέλει βουτιά θανάτου στην πλαγιά.

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των χειριστών και στην Πολεμική Αεροπορία. Αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται. Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν έχουμε συνέλθει. Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει.

Έβλεπα τα αεροπλάνα που έκαναν καταπληκτικές προσπάθειες για να σβήσουν μια φωτιά, μια αναζωπύρωση και κάποια στιγμή σκέφτηκα να κάνω δύο – τρία κοντινά πλάνα. Βλέπω την ώρα που το αεροπλάνο χτυπάει στο δέντρο, εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα και ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει πορεία και να κάνει βουτιά.

Και εκείνη τη στιγμή βλέπω τον καπνό, τη φλόγα που σηκώθηκε και ύστερα ήρθε ο κρότος. Ένας εκκωφαντικός κρότος. Δεν το πίστευα, ακόμα δεν έχω συνέλθει», είπε ο εικονολήπτης.