Η Ελλάδα θρηνεί για την απώλεια του 34χρονου Χρήστου Μουλά και του 27χρονου Περικλή Στεφανίδη που έχασαν τη ζωή τους μετά την πτώση του Canadair CL-215 ενόσω συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Κάρυστο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετέβη στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, απηύθυνε μήνυμα για την απώλεια των δύο χειριστών.

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια.

Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους.

Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης».

Κικίλιας: Η γενναιότητα και η αυτοθυσία δεν έχει προηγούμενο

Ανάλογου ύφους και η δήλωση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Χαρακτηριστικά ο Υπουργός ανέφερε ότι «είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο στο οποίο δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους οι 2 πιλότοι μας, Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης την ώρα του καθήκοντος.

Συλλυπητήρια μέσα από τη ψυχή μου στους οικείους των ηρωικών πιλότων. Η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο πλευρό των οικογενειών τους.

Η γενναιότητα και η αυτοθυσία όλων όσοι δίνουν τη μάχη στα φλεγόμενα μέτωπα όλες αυτές τις ημέρες δεν έχει προηγούμενο».

Αναβλήθηκε η επίσκεψη στην Κύπρο

Εξαιτίας του τραγικού συμβάντος στην Κάρυστο για το οποίο κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον ενημέρωσε για την αναβολή του ταξιδιού του στην Κύπρο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα δρομολογηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.