Διαδοχικές ήταν οι ενημερώσεις από το 112 για εκκενώσεις σε χωριά της Κέρκυρας, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες.

Η αρχή έγινε με το χωριό Ημερολιά.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Ημερολιά , εκκενώστε τώρα προς Λιμάνι #Κασσιόπης

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 25, 2023

Ακολούθησε υπήρχε ενημέρωση για το χωριό Σύκι.

Στο τέλος το 112 χτύπησε για τα χωριά Καλαμάκι και Απραός.

Οι διαμένοντες στις περιοχές αυτές δόθηκε εντολή διαφύγουν προς το λιμάνι της Κασσιόπης προκειμένου να μην κινδυνεύσουν.

Με 62 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα δίδεται η μάχη

Όπως ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, «στην Κέρκυρα, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Οι φλόγες απείλησαν τον οικισμό Λούτσες και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση. Πριν από λίγο εκδόθηκαν δύο (2) ακόμη μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Ημερολιά και Σύκι προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα και από αέρος περιοδικά 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα».

«Διανύουμε ίσως τις δυσκολότερες ημέρες του καλοκαιριού με τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση. Παραμένουμε όλοι σε κατάσταση συναγερμού. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.