Δύσκολες ώρες στη Ρόδο καθώς πριν λίγο υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς στο Ασκληπιείο, με τις φλόγες να έχουν ήδη μπει στις αυλές των σπιτιών. Ο οικισμός έχει εκκενωθεί.

Η φωτιά κατευθύνεται στα χωριά Γεννάδι και Βατί, όπου νωρίτερα οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Κιοτάρι. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Γεννάδι και Βατί εκκενώστε τώρα προς Κιοτάρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» ανέφερε συγκεκριμένα το μήνυμα.

Εκκενώνονται επίσης τα χωριά του Μαλώνα και της Μάσαρης όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι υπάρχει αναζωπύρωση σε μέτωπο φωτιάς κοντά στα δύο χωριά. Οι κάτοικοι των δυο χωριών καλούνται να κατευθυνθούν προς το χωριό Αρχάγγελος.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega πολλές περιοχές στο νησί δεν έχουν νερό.

Σύμφωνα με τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς 8 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από Τουρκία και ένα από Κροατία, καθώς και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο είναι από Αίγυπτο ενώ άλλα δύο έχουν συντονιστικό ρόλο.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα και για τη Ρόδο έχει σημάνει συναγερμός καθώς βρίσκεται στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιάς (Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού).