Δεν θα μεταφέρει τουρίστες προς τη Ρόδο έως την Τρίτη ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI, ενώ με προγραμματισμένες πτήσεις οργανώνεται η απομάκρυνση των πελατών της από το νησί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Ρόδο 40.000 πελάτες του, οι περίπου 7.800 από αυτούς βρίσκονται μεταξύ των τουριστών οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικά καταλύματα και ξενοδοχεία, στο πλαίσιο εκκένωσης από τις αρχές.

Έως την 30η Ιουλίου ακυρώνει η Jet2 τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα προς την Ρόδο

Η Jet2 ακύρωσε όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που αναμένονταν να αναχωρήσουν στη Ρόδο έως και την 30ή Ιουλίου, ανακοίνωσε η εταιρεία, σε νεότερη ανακοίνωσή της.

«Λόγω αυτών των έκτακτων συνθηκών, ακυρώσαμε έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου όλες τις πτήσεις και τα πακέτο που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο», ανέφερε η ανακοίνωση στο Twitter.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για όλους»

Ταξιδιωτική οδηγία Φόρειν Οφις προειδοποίησης σε τουρίστες πριν ταξιδέψουν στην Ρόδο

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συμβουλεύει τους Βρετανούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Ρόδο να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τα ξενοδοχεία τους πριν αναχωρήσουν για το ελληνικό νησί.

Σε νεότερη οδηγία που εκδόθηκε σήμερα το βρετανικό ΥΠΕΞ προέτρεψε επίσης τους Βρετανούς τουρίστες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να καλούν στο 112 εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Βρετανός πρέσβης: Στέλνουμε ομάδα ταχείας ανάπτυξης για τη βοήθεια των Βρετανών τουριστών

Ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα Μάθιου Λοτζ δήλωσε με tweet του ότι το βρετανικό ΥΠΕΞ έστειλε μια «ομάδα ταχείας ανάπτυξης» στη Ρόδο, η οποία είναι καθ’ οδόν, για τη βοήθεια Βρετανών τουριστών.

Ο κ. Λοτζ τόνισε επίσης ότι η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, τις αεροπορικές εταιρείες και τους τουριστικούς πράκτορες «για την υποστήριξη των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η British Airways συνεχίζει τις πτήσεις της στη Ρόδο

Η διοίκηση της British Airways ανέφερε στο BBC ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει πτήσεις στη Ρόδο την ερχόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας πτήσης αύριο Δευτέρα.

Πελάτες της British Airways που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρόδο μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία της πτήσης τους για να επιστρέψουν νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ημερομηνία, χωρίς επιπλέον χρέωση, τόνισε η αεροπορική εταιρεία.

Επίσης, όποιος επιβάτης έχει κάνει κράτηση με την εταιρεία για να ταξιδέψει στη Ρόδο την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να αλλάξει την πτήση του σε μεταγενέστερη ημερομηνία, επίσης χωρίς επιπλέον χρέωση.

Όσο για την αυριανή πτήση της BA – η αεροπορική εταιρεία λέει ότι θα χρησιμοποιήσει αεροπλάνο μεγαλύτερο από αυτό που ήταν προγραμματισμένο, ώστε να μπορεί να επιβιβαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται στη Ρόδο και θέλουν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.