Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, αναφορικά με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσει την Ελλάδα με την κατάσβεση των πυρκαγιών».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε για την βοήθεια της Άγκυρας προς την Αθήνα, «στείλαμε δύο αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, η οποία παλεύει με μια τεράστια πυρκαγιά».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε τα παραπάνω όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείων ειδήσεων Anadolu, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά «μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας στους Έλληνες γείτονές μας, ιδιαίτερα στον λαό της Ρόδου».

«Στείλαμε δύο αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, η οποία παλεύει με μια τεράστια πυρκαγιά», δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείων ειδήσεων Anadolu.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «ενώ ανταποκριθήκαμε γρήγορα στις πυρκαγιές στη χώρα, σπεύσαμε να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που είχαν ανάγκη».

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε το Σάββατο (22/07) την Τουρκία για τη βοήθεια.