Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο βόρειο τμήμα του νησιού της Κέρκυρας. Δύο φαίνεται να είναι οι εστίες της φωτιάς, η οποία έχει πάρει διαστάσεις και εκτείνεται σε διάφορα μέτωπα με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να την οριοθετήσουν.

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση πέντε οικισμών. Πρόκειται για τις Πόρτες, τη Μεγγούλα, τις Σινιές, την Παλιά Περίθεια και Σάγκα προς την κατεύθυνση της Κασσιόπης.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά πλησιάζει προς τους οικισμούς Σάντα και Μεγγούλα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας του δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, κάτοικοι και εθελοντές, δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα η οποία καίει σε μέτωπο χιλιομέτρων.

Κάτοικοι και τουρίστες οποίοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες του μηνύματος 112, έφθασαν στο παραλιακό χωριό Κασσιόπη.

Ο  δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης,  ο οποίος βρίσκεται στον οικισμό Μέγγουλας, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ανέφερε ότι «είναι μια δύσκολη κατάσταση και η φωτιά στον οικισμό Μέγγουλα έχει φθάσει στα πρώτα σπίτια. Μαζί με την Πολιτική Προστασία και τους κατοίκους οι οποίοι αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επειδή θέλουν να προστατεύσουν τις περιουσίες του, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν μάχη να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς».