Άλλο ένα δύσκολο βράδυ ήταν αυτό της Τρίτης για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τους εθελοντές και τους κατοίκους που πάλευαν μέσα στο σκοτάδι για να ελέγξουν τα ανοικτά πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια.

Πλέον η μάχη συνεχίζεται με την ίδια ένταση για τέταρτη στη σειρά ημέρα.

Στη Ρόδο η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, αφού η φωτιά συνεχίζει την ανεξέλεγκτη δράση της.

Η έκτασή της υπολογίζεται στα 4 με 5 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες την τελευταία στιγμή ανακόπηκε η πορεία της προς το χωριό Σάλακος.

Η περιοχή είναι δύσβατη, γεγονός που δυσχεραίνει τις απόπειρες απομόνωσης και κατάσβεσης των τριών εστιών που εξακολουθούν να σαρώνουν την περιοχή. Είχει αρχικά μάλιστα δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού Απόλλωνας.

Στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, την ίδια ώρα που από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Βελτιωμένη εικόνα σε δυτική Αττική και Λακωνία

Τουλάχιστον η κατάσταση είναι βελτιωμένη τόσο στη Δυτική Αττική όσο και στη Σπάρτη.

Στο μέτωπο που είναι ως σημείο εκκίνησης τα Δερβενοχώρια προτού η φωτιά ξεφύγει οι εστίες παραμένουν. Παρόλα αυτά η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες ώρες. Απαιτείται φυσικά εγρήγορση και προσοχή για να μην χαθεί το κερδισμένο έδαφος.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες εντός του καμένου.

Στα Δερβενοχώρια εξακολουθούν να επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό.

Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Στη Λακωνία η φωτιά βρίσκεται πια υπό ύφεση, αλλά όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η εικόνα του οδικού δικτύου

Επίσης, καλύτερη είναι η εικόνα και στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα.

Παράλληλα, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων ως τον κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.