Μια παράνομη και προκλητική μεθόδευση (σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς αεροπλοΐας) φαίνεται πως έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν στη μετάβασή του στα κατεχόμενα, με την ευκαιρία της μαύρης επετείου από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το επιβλητικό αεροπλάνο του (με τα χρώματα της τουρκικής σημαίας) πραγματοποίησε απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου, θέλοντας προφανώς με αυτόν τον τρόπο να πιέσει ώστε η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει ότι το ψευδοκράτος ότι μπορεί να πραγματοποιεί και απευθείας πτήσεις. Έως και σήμερα οι πτήσεις από και προς το παράνομο αυτό αεροδρόμιο γίνονταν μέσω Τουρκίας, αφού καμία χώρα δεν το αναγνωρίζει.

Αλλά πώς το έκανε αυτό; Αρμόδια πηγή ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως υποβλήθηκε κανονικά σχέδιο πτήσης, το οποίο δεν προέβλεπε απευθείας πτήση στα κατεχόμενα, με τον τελικό προορισμό που δηλώθηκε να είναι η Άγκυρα. Το αεροσκάφος του Τούρκου Πρόεδρου μπήκε σε τουρκικό FIR και άλλαξε ξαφνικά σχέδιο πτήσης και προσγειώθηκε στα κατεχόμενα.

Δηλαδή με δυο λόγια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δηλώθηκε ότι τελικός προορισμός του αεροσκάφους του Ερντογάν θα ήταν η Αγκυρα. Αντί της Άγκυρας, προσγειώθηκε στο παράνομο και κατοχικό αεροδρόμιο της Τύμπου.

Mετά την άφιξη του, (όπου τον υποδέχθηκε άγημα του κατοχικού τουρκικού στρατού), εγκαινίασε τον νέο τερματικό σταθμό του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, λέγοντας πως είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Νήσου Κύπρου (!!) και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να άρει όλους τους πολιτικούς περιορισμούς στο ψευδοκράτος που, όπως ισχυρίστηκε, στερούνται νομικής βάσης.

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά την αξίωση για κυριαρχική ισότητα, σημειώνοντας ότι «επαναλαμβάνω την έκκλησή μου να υποστηρίξουμε το ιδανικό των δύο ίσων κρατών, να ζούμε δίπλα-δίπλα, όχι την κουλτούρα της κυριαρχίας, της έντασης και των συγκρούσεων στο νησί της Κύπρου».

Η Λευκωσία βεβαίως αντέδρασε αμέσως και απέρριψε τα περί απευθείας πτήσης του αεροπλάνου που μετέφερε σήμερα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με την παρέλαση στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας, συνεχίστηκαν το απόγευμα τα πανηγύρια στα κατεχόμενα, στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ.