Σήμερα, ανήμερα της τουρκικής εισβολής ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται τελέσει εγκαίνια στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου. Στον χώρο του αεροδρομίου αυτού είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής μάχες.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αποκαλύπτει ότι στην ευρύτερη περιοχή του κατοχικού αεροδρομίου βρίσκονται ομαδικοί τάφοι ελληνοκρυπρίων, που έως σήμερα θεωρούνται αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο ρεπορτάζ, πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για δυο τουλάχιστον τάφους. Ο ένας, με βάση πληροφορίες, βρίσκεται δίπλα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ενώ ο δεύτερος φέρεται να είναι εντός του χώρου του αεροδρομίου, χωρίς να αποκλείεται να είναι και στο δίαυλο. Ενημερωμένες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι πληροφορίες να αφορούν ένα ομαδικό τάφο και απλά να υπάρχει σύγχυση ως προς την ακριβή τοποθεσία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ, Λεωνίδας Παντελίδης είπε πως όντως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη περιοχή και το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί εκταφή προκειμένου να εντοπιστεί αν όντως υπάρχουν οστά αγνοουμένων. Ο Λεωνίδας Παντελίδης είπε ακόμη πως ο βαθμός επιτυχίας των εκσκαφών στην αρχή ήταν στο 40%, με την πάροδο του χρόνου μειώθηκε στο 4,5%, ωστόσο την περασμένη χρονιά ανήλθε στο 16.5%.