Στα μέτωπα της φωτιάς σε Κουβαρά, Λουτράκι και Δερβενοχώρια, συνδράμουν τις τελευταίες ώρες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα με εναέρια μέσα και τις ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη».

Συγκεκριμένα, στον Κουβαρά επιχειρούν δύο ομάδες «Δευκαλίων» με συνολικά 22 άτομα και ένα ασθενοφόρο.

Για το μέτωπο στην Περαχώρα Λουτρακίου διατέθηκαν τρία αεροσκάφη CL-215, δύο αεροσκάφη CL-415, δύο προωθητές γαιών, μία ομάδα «Δευκαλίων» με 11 άτομα και μία ομάδα «Ξενοκράτης» με 8 άτομα.

Στα Δερβενοχώρια διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-415 και δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, καθώς και τρεις προωθητές γαιών.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των μέσων-μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Συνδρομή δήμων με υδροφόρες

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί παράλληλα υδροφόρες από τους δήμους Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Νέας Σμύρνης.

«Η σκέψη όλων μας είναι με τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Αττικής, του Λουτρακίου και των Δερβενοχωρίων, που δοκιμάζονται και αγωνίζονται να σώσουν τις περιουσίες τους, καθώς και στους πυροσβέστες και τους εθελοντές, που δίνουν τη μεγάλη μάχη στα πύρινα μέτωπα» αναφέρει  στο μήνυμά του ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

«Υδροφόρες του Δήμου και του ΣΠΑΥ μαζί με κλιμάκιο της εθελοντικής ομάδας μας βρίσκεται στην Σαρωνίδα και επιχειρούν από το πρωί στο πλευρό της πυροσβεστικής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.