Όσα έγιναν με την 10χρονη που πνίγηκε σε πισίνα σε συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Μάκρη περιέγραψε η γιατρός που βρισκόταν στο χώρο και προσπάθησε να την επαναφέρει με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Όπως αποκάλυψε το παιδί είχε καταναλώσει φαγητό και ήταν εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολλή τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω. Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απέξω» ανέφερε.

«Ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα»

Όσον αφορά την 10χρονη δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε δηλώνοντας ότι στο χαμό του συνετέλεσε το ότι είχε φάει πριν πέσει στην πισίνα.

Όπως είπε το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα, αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια. «Το παιδάκι αντιδρούσε όταν το έβγαλαν» είπε.