Ένα 10χρονο κορίτσι έχασε το απόγευμα της Κυριακής (16/7) τη ζωή του στη Νέα Μάκρη σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών.

Η 10χρονη έπαιζε με ένα άλλο παιδάκι στην πισίνα, όταν εκείνο έφυγε κάποια στιγμή για να πάρει κάτι από το δωμάτιό του. Πληροφορίες λένε ότι η μικρή -που ήταν μαζί με την μητέρα της, που μάζευε τα πράγματά τους- είδε μία μάσκα στην πισίνα και έπεσε να την πιάσει, στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού μεταξύ παιδιών, αναφέρει το Mega. Είχε φάει, όμως, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Οι δύο ιδιώτες γιατροί, που βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κορίτσι, ανέφεραν πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα του. Το παιδί είχε χαμηλό σφυγμό, ανέπνεε με δυσκολία και το ΕΚΑΒ το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μεγάλο Καβούρι: Νεκρός 6χρονος

Μία μέρα πριν ένα 6χρονο αγόρι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα στο Μεγάλο Καβούρι. Το παιδί μεταφέρθηκε στο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι γονείς του συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ήταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου όταν οι λουόμενοι είδαν το παιδί ανάποδα στο νερό και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Ο ναυαγοσώστης κολύμπησε μέχρι το σημείο και έβγαλε τον 6χρονο στη στεριά. Έκανε αμέσως στο παιδί 3 κύκλους ΚΑΡΠΑ, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, που ωστόσο δεν είχαν αποτέλεσμα.

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και οι προσπάθειες δύο γιατρών και μιας νοσηλεύτριας, που τυχαία βρίσκονταν για μπάνιο στην περιοχή και προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί με απινιδωτή. Ο απινιδωτής έδειξε ασυστολία καρδιάς που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό.