Στην φωτιά που εξελίσσεται στον Κουβαρά Κερατέας, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, λέγοντας: «Μια δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά η οποία καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή. Συγκεκριμένα Πέτα – Κουβαρά μπορούμε να πούμε και έχει εκδοθεί γι’ αυτό τον σκοπό ένα προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Συγκεκριμένα στις 13.15μμ και αφορά την ύπαρξη δασικής πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή καθοδηγούμενη από ισχυρά ρεύματα ανέμων εντάσεως 6 και 7 μποφόρ, έχει γίνει κλιμάκωση δυνάμεων».

Απαντώντας στα αν θα μπορούσε να υπάρχει ένα σχέδιο προληπτικής εκκένωσης μικρών οικισμών, επισήμανε πως: «Έχουμε ένα πολύ δυναμικό φαινόμενο αυτή τη στιγμή, το οποίο εξελίσσεται στην Ανατολική Αττική. Αναλόγως του πώς θα συμπεριφερθεί η πυρκαγιά, αναλόγως του πώς θα κινηθεί η πυρκαγιά θα είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η φωτιά καίει προς τον λόφο. Ωστόσο υπάρχουν οικισμοί στις πέριξ περιοχές και αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαιτέρως.

Δεν έχω αυτή η εικόνα της έκτασης του μετώπου. Δεν μπορεί να υπάρχει μια εκτίμηση. Ο κ. Δήμαρχος ξέρει καλύτερα την περιοχή. Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη διασπορά δυνάμεων, προοδευτικών και εναέριων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το συμβάν. Είναι νωρίς να πούμε για το πόσο είναι αυτό το μέτωπο. Είναι αρκετά μεγάλο το μέτωπο, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο προέχει είναι η αεροπυρόσβεση και οι επίγειες δυνάμεις να πέσουν επάνω σε αυτό το συμβάν προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε.
Αυτό το οποίο θέλουμε να ενημερώσουμε αυτή την ώρα είναι λίγο δύσκολη ώρα. Είναι όλοι οι πολίτες που μένουν εκεί στην περιοχή Πέτα – Κουβαρά στο νου τους ότι μπορεί να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα τα οποία θα πρέπει να έχουν το νου τους».

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Κουβαράς της Αττικής.

Σημειώνεται λόγω της πυρκαγιάς εστάλη από το 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.