Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση: «Μια από τις λίγες εξαγγελίες που είχαμε κάνει προεκλογικά ήταν οι αυξήσεις στον δημόσιο τομέα, οι οποίες ήταν απαραίτητες. Εδώ και πολλά χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είχαν δει καμία αύξηση και ο πληθωρισμός κάλπαζε. Η κριτική μας επικεντρώθηκε στις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά στις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Υπόσχονταν στους Έλληνες πολίτες αύξηση 25%, όταν οι ίδιοι στο μεσοπρόθεσμο δεσμεύονταν για 13%. Ήταν μία ψεύτικη υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας».

Σχολίασε επίσης τις «φάλτσες» πρώτες νότες πρωτοκλασάτων Υπουργών της κυβέρνησης και τα αλλεπάλληλα «αδειάσματα» του Μεγάρου Μαξίμου, αναρωτώμενος: «Λένε ότι ήταν προετοιμασμένοι για τη διακυβέρνηση της χώρας και έχουν κάνει τρεις εξαγγελίες οι Υπουργοί της Κυβέρνησης και μετά τις έχουν πάρει πίσω;»

Για το νέο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων

Στη συνέχεια, σε ερώτηση εάν το ΠαΣοΚ θα ψηφίσει το νέο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, υπογράμμισε: «Δεν καταλαβαίνω το άγχος του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Όπως κάνει πάντα το ΠαΣοΚ, βλέπει το νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή και ψηφίζει για το καλό του ελληνικού λαού. Εμείς είχαμε πει και προεκλογικά ότι ο προηγούμενος νόμος, που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ήταν προβληματικός. Δέχθηκε τις εισηγήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Έλληνες απόδημοι να μην μπορούν να ψηφίσουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για τις τιμές των ακτοπλοϊκών

Σχετικά με το ζήτημα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: «Όσους γνωστούς και φίλους έχω ρωτήσει έχουν κλείσει ήδη εισιτήρια. Πάνω από το 60% με 65% των Ελλήνων είχαν κλείσει ήδη εισιτήρια, μέχρι να καταλάβει η κυβέρνηση τι γίνεται με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Πρέπει να παρεμβαίνει όταν πρέπει, όχι εκ των υστέρων.

Απαντώντας, τέλος, στον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό, που ήταν παρών στο τηλεοπτικό πάνελ, σύμφωνα με τον οποίον υπήρχε υπηρεσιακή κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες στην χώρα και δεν υπήρχαν περιθώρια παρέμβασης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε : «Κύριε Ρωμανέ, μέχρι τέλη Μαΐου, εσείς ήσασταν κυβέρνηση. Είστε οι ίδιοι που αφήνετε και τώρα να συνεχίζεται η αισχροκέρδεια σε βάρος του ελληνικού λαού.»