Νέα στοιχεία έχουν προκύψει αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης κοπέλας από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη Χαλκιδική τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr από ιατροδικαστικές πηγές, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας προκλήθηκε από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου, ενώ προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι η 16χρονη κατέληξε μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη.

Η 16χρονη ήταν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αλλεργική στη λακτόζη και, όπως ανέφεραν συγγενείς της, ζήτησε διευκρινίσεις από το κατάστημα και τη διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έφαγε ένα χοτ ντογκ και λίγα λεπτά αργότερα είπε στις φίλες της ότι δεν ήταν καλά και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Θρήνος στην κηδεία της

«Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως το κορίτσι μου έπαθε αλλεργικό σοκ και έφυγε από τη ζωή», αναφέρει η μητέρα της 16χρονης. «Ήταν το πιο καλό παιδί και έσβησε μόλις 16 ετών χωρίς βοήθεια. Στο κέντρο Υγείας προσπάθησαν δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δε τα κατάφεραν», σημειώνει σύμφωνα με την ιστοσελίδα oraiokastro24.gr. «Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε. Δεν ξέρω γιατί άργησε το ασθενοφόρο. 5 το ξημέρωμα δεν είχε κίνηση για να αργήσει» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η 16χρονη τα τελευταία χρόνια λάμβανε φαρμακευτική αγωγή καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις. Μέσα σε κλίμα οδύνης φίλοι, συγγενείς και συμμαθητές αποχαιρέτησαν την 16χρονη από το Ωραιόκαστρο.