Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές μιας 16χρονης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, που κατέληξε μετά από αλλεργικό σοκ. Το κορίτσι είχε πάει βόλτα με τις φίλες της και κατέληξαν σε ένα φαστ φουντ.

Η 16χρονη ήταν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αλλεργική στη λακτόζη και, όπως ανέφεραν συγγενείς της, ζήτησε διευκρινίσεις από το κατάστημα και τη διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έφαγε ένα χοτ ντογκ και λίγα λεπτά αργότερα είπε στις φίλες της ότι δεν ήταν καλά και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, όμως το ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και άργησε. Ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Σπύρος Αντωνιάδης, μιλώντας στο grtimes.gr περιέγραψε όσα έγιναν.

«Το ΕΚΑΒ έκανε 36 λεπτά»

«Η κλίση δόθηκε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα για περιστατικό στη Χανιώτη. Το ασθενοφόρο από το ΚΥ Κασσανδρείας, την ώρα που δόθηκε η πρώτη κλήση, παρέδιδε επείγον περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου. Εμείς ως ΕΚΑΒ είχαμε ασθενοφόρο εκείνη την ημέρα, και το ασθενοφόρο ήταν στο Πολύγυρο. Η πρώτη κλήση δόθηκε σαν κρίση άσθματος και ότι η κοπέλα δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον» είπε.

Και συνέχισε: «Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και έκανε ακριβώς 36 λεπτά και όχι 45 όπως έχει αναφερθεί. Σε δεύτερο τηλεφώνημα όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και βρισκόταν στον κυκλικό κόμβο Καλλιθέας – Κασσανδρείας ενημερώθηκαν ότι το περιστατικό δεν είχε τις αισθήσεις του».

Θρήνος στην κηδεία της

«Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως το κορίτσι μου έπαθε αλλεργικό σοκ και έφυγε από τη ζωή», αναφέρει η μητέρα της 16χρονης. «Ήταν το πιο καλό παιδί και έσβησε μόλις 16 ετών χωρίς βοήθεια. Στο κέντρο Υγείας προσπάθησαν δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δε τα κατάφεραν», σημειώνει σύμφωνα με την ιστοσελίδα oraiokastro24.gr. «Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε. Δεν ξέρω γιατί άργησε το ασθενοφόρο. 5 το ξημέρωμα δεν είχε κίνηση για να αργήσει» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η 16χρονη τα τελευταία χρόνια λάμβανε φαρμακευτική αγωγή καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις. Μέσα σε κλίμα οδύνης φίλοι, συγγενείς και συμμαθητές αποχαιρέτισαν την 16χρονη από το Ωραιόκαστρο. Έξω από την εκκλησία φίλοι της την αποχαιρετούν με μαρσαρίσματα, καθώς όπως λένε λάτρευε αυτόν τον ήχο που κάνουν οι μηχανές.